Igår var det så dax för lussebak, med saffran i degen så klart.
Det blev några plåtar pepparkakor också av degen som var kvar
efter pepparkakshuset. Jag hade samlat ihop familjen till kvällen,
det blev vegetarisk gratäng till middag (potatis, kålrot, lök,
morötter, broccoli, grädde, salt, svartpeppar, gurkmeja,
persillade och överst riven ost, det blev mumsigt!)
Till gratängen hade vi också rökt lax, för den som ville.
Tre av barnen har blivit vegetarianer, så det blir en hel del
vegetarisk matlagning hemma nuförtiden.
Vi älskar grönsaker så det är inte så komplicerat som det kan låta.
Man lär sig efter hand, bara man vågar experimentera lite.
Det är så kul att ha vuxna barn som är duktiga på matlagning,
man blir inspirerad av varandra.
Lite senare på kvällen drack vi glögg och åt lussekatter och
pepparkakor. Det blev verkligen en lyckad kväll.
Jag kan inte förstå vad jag skulle gjort utan mina barn och utan
allt mys som hör julen till! För julen är en härlig högtid, om man
bara undviker att påverkas av stressen.
Så flitig du är! Det låter jättemysigt. Jag ska ta fram min pepparkaksdeg nu också, så kan vi baka pepparkakor i eftermiddag när barnen kommer hem från skolan. Jag har ju semester nu :-)
SvaraRadera